Al ruim 20 jaar geef ik met veel plezier yogalessen. Daarbij zijn voor mij belangrijk:

  • een persoonlijke benadering in kleine en gemengde groepen
  • variatie in de lessen, waarbij ik verschillende vormen van yoga toepas
  • gebruik van actuele wetenschappelijke kennis op het gebied van yoga, meditatie, neurowetenschappen en bewegingsleer

NIEUW: Naast yoga werk ik nu ook met hypnotherapie. Dit helpt bij het oplossen van trauma's, fobieen of pijnklachten, stoppen met roken of met andere gewoontes. Verder begeleid ik mensen bij persoonlijke processen als genezing, verandering van baan of levenssituatie.

Het is mijn overtuiging dat mensen genezen, niet de ziektes. Vanuit mijn wetenschappelijke achtergrond ben ik geïnteresseerd hoe (zelf)genezingsprocessen werken. Ik kijk naar de profylactische werking van yoga en denken in al zijn aspecten. Hoe werkt dit uit bij mensen in crisissituaties? Hoe werkt het in veranderingsprocessen in het bedrijfsleven? Hoe benut je de emotionele en spirituele intelligentie van iedere betrokkene?

Ontwikkelen, veranderen, genezen, bevallen, afvallen, gelukkig leven, al deze processen vragen om een actieve houding. Het kost 66 dagen om andere gewoontes aan te leren. Mijn doel is dat elke persoon die met mijn benadering in aanraking komt zich beter voelt dan daarvoor. Dat iedereen een tevreden gevoel heeft dat verandering blijvend kan zijn. Dat wij als mensen niet passief hoeven toekijken, maar iets kunnen doen, verandering ervaren, inzicht verkrijgen. Dat we fouten durven te maken en doorgaan, van goed naar best. Van klacht naar kracht.